PONUDE RADIONICA IZRADE KAZALIŠNIH LUTAKA

Uz standardnu ponudu predstava i radionica nudimo i BESPLATNE RADIONICE ZA ODGAJATELJE/UČITELJE.

Svjesni smo činjenice da su sredstva za stručna usavršavanja uvijek ograničena  i zato vrtićima i osnovnim školama za odgajatelje/učitelje posebno nudimo besplatno stručno usavršavanje iz područja kazališno scenske umjetnosti. Dramski pedagozi sve češće naglašavaju veliku važnost uvođenja dramskog odgoja u vrtiće i škole, čiji je cilj poticanje razvoja osobnosti pojedinca, među ostalim isto nalaže i kurikularna refoma. Prihvaćanje i korištenje kazališne lutke u odgojno obrazovnom procesu je „najbogatiji miraz“ koji dijete dobiva u poticanju daljnjeg razvoja.

Proteklih godina radionice su provedene u 80 vrtića, škola, knjižnica, udruga u kulturi i slično u cijeloj Hrvatskoj, a proteklih  godina bili smo uključeni u izvođenje radionica u okviru Dana dječjih vrtića grada Zagreba.

Stručno usavršavanje provodi se u tri vezane radionice pod nazivom „Od priče do predstave“, a sami susreti traju 2,5 do 3 sata. Svaki susret sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela. U radionice je moguće uključiti  izradu kazališnih ginjol lutaka, lutaka sjena u boji i paravana, javajki, zjevalica, marioneta, preoblikovanje starih plišanaca u ginjol lutke i slično. Dio aktivnosti sastoji se od vježbanja lutkarske abecede animacijom nastalih lutaka, prilagođavanje  priče za lutkarsku predstavu i stvaranje predstave. Zainteresiranima šaljemo plan i program određenih i dogovorenih radionica, te zajednički stvaramo plan prema izboru i interesu polaznika.

Ustanova snosi troškove materijala za 20 polaznika, za samo neke  radionice, (minimalni troškovi iznose od 200,00 do 700,00 kn). Naglasili bismo da kod izrade lutaka pretežno koristimo reciklirane materijale. Lutke izrađujemo od materijala kojima ubrzavamo proces njihova nastajanja, a istovremeno omogućavamo i njihovu trajnost.

Maksimalan broj sudionika u radionici je 20 osoba. Svaki polaznik za vrijeme trajanja radionica može izraditi više lutaka. Napomenuli bismo kako u slučaju da polaznici osiguravaju radne materijale, imaju pravo zadržati lutke koje su izradili.

 Po uspješnom završetku dogovorene radionice, polaznici dobivaju potvrdu o stručnom usavršavanju.

Besplatne radionice za odgajatelje/učitelje

Besplatne radionice za odgajatelje i učitelje organiziramo u ustanovama koje nam tijekom pedagoške godine omoguće izvođenje tri predstave.

Cijena predstave po djetetu iznosi 25 kn. Ukoliko je broj djece manji od 60, cijena predstave po djetetu iznosi  30 kn. U ustanovama u kojima smo protekle pedagoške godine održali besplatne radionice moguće je dogovoriti nastavak provođenja radionica prema interesu polaznika.

(Standardna cijena radionica bez izvođenja predstava iznosi 1.200 kuna po radionici (ukoliko se radionica održava izvan Zagreba cjiena se uvećava za troškove prijevoza).

Sve detalje i informacije o radionicama i svim predstavama, koje su u ponudi kazališta, možete dobiti kod voditeljice kazališta Ivke Babić na tel. 091 582 8733

BESPLATNE RADIONICE ZA ODGAJATELJE/UČITELJE!

Ove pedagoške godine vrtićima i osnovnim školama nudimo posebnu
ponudu besplatnih radionica za odgajatelje/učitelje.

Obratite nam se za više informacija putem kontakt forme ovdje.  

Naše predstave

  • Kazališne predstave namijenjene su djeci od godine i pol do deset godina starosti.
  • Predstave su prilagodljive uzrastu i interesima djece.
  • Trajanje predstave od 30 do 40 minuta, ovisno o dobi i interesima djece.
  • Cijena predstave po djetetu iznosi 25-30 kn, ovisno o broju djece.

Naš program i obavijesti

Program lutkarskog  kazališta  Svijet lutaka  do sada je  prikazivan u dječjim vrtićima, osnovnim školama, knjižnicama,gradskim trgovinama i festivalima, velikim trgovačkim centrima i drugim  prostorima u kojima se okupljaju djeca.

Voditeljica

voditeljica

Voditeljica kazališta Svijet lutaka je Ivka Babić -odgajatelj lutkar  s dugogodišnjim iskustvom i edukacijom iz područja kazališno–scenske umjetnosti